Klantenservice

Tempura van gemarineerde kip

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Tempura van gemarineerde kip
  • Japans
  • voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
  • 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 1 cm)
  • 0.5 rode peper (gesnipperd, zonder zaadjes)
  • 300 gram kipfilets (in dunne reepjes)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 100 gram bloem (gezeefd)
  • 2 eetlepels maizena
  • 1 liter arachideolie (om in te frituren) of 1 liter zonnebloemolie (om in te frituren)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
15g
Eiwitten
23g
Koolhydraten
30g
Kilocalorieën
350

Bereiden

  • Meng de ketjap met de knoflook, gember en peper en wentel hier de kipreepjes door. Laat circa 1 uur gekoeld marineren.
  • Klop een beslagje van ei, bloem en 100 ml koud water.
  • Doe de maïzena in een plat bord. Dep de kipreepjes enigszins droog en wentel ze eerst door de maïzena en dan door het beslag.
  • Verhit de olie tot 180°C. Dompel de kipreepjes in de olie en frituur ze met een paar tegelijk in circa 3 minuten gaar en lichtbruin.
  • Lekker met rijst en sojasaus.

Overige tijden

  • 60 minuten marineertijd

Variatie

De kip kan worden vervangen door schnitzel, stevige visfilet of garnalen.

Tips

Je kunt ook kant-en-klaar tempurabeslag gebruiken.