Klantenservice

Tex-Mex tilapia met wortelsalade

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Tex-Mex tilapia met wortelsalade
  • Zuid-Amerikaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilogram vastkokende aardappel (schoongeboend, in vieren)
  • 4 tilapiafilets
  • 2 eetlepels Mexicaanse kruiden (potje) of 2 eetlepels cajunkruiden (potje)
  • 3 eetlepels zonnebloemolie of 3 eetlepels boter
  • Voor de wortelsalade:
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 4 eetlepels halvanaise of 4 eetlepels mayonaise
  • 300 gram mais (uitgelekt, blik)
  • 3 eetlepels rozijnen

Voedingswaarden p.p.

Vetten
25g
Eiwitten
31g
Koolhydraten
74g
Kilocalorieën
665

Bereiden

  • Kook de aardappelen met schil en zout in 20 minuten gaar.
  • Bestrooi de vis met de Mexicaanse of cajunkruiden.
  • Verhit de olie en bak de vis 3 minuten per kant. Meng de ingrediënten voor de wortelsalade.
  • Schep de vis uit het bakvet. Giet eventueel het bakvet over de aardappelen en serveer ze met de tilapia. Serveer de wortelsalade ernaast.

Variatie

Vervang tilapia door pangasius of diepvries koolvis of kabeljauw.

Tips

Vervang de wortelreepjes eventueel door kant-en-klare worteljullienne.