Klantenservice

Thaise kippensoep met eiermie

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Thaise kippensoep met eiermie
  • Thais
  • hoofdgerecht
  • 6 personen

Ingrediënten

  • 350 milliliter krachtbouillon kipfilet (pot)
  • 2 limoenen (uitgeperst) of 1 citroen (uitgeperst)
  • 1 rode peper (fijngehakt, zonder zaadjes)
  • 1 rode paprika (in smalle reepjes, zaadlijsten verwijderd)
  • 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 4 cm)
  • 125 gram eiermie
  • 2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
  • 2 eetlepels koriander (gehakt) of 2 eetlepels basilicum (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
1g
Eiwitten
4g
Koolhydraten
18g
Kilocalorieën
100

Bereiden

  • Voeg aan de pot krachtbouillon 3 potten water toe.
  • Breng de bouillon met het limoensap, de rode peper, de paprika, de gember en de eiermie aan de kook en kook zachtjes 4-5minuten.
  • Serveerde soep in warme kommen. Bestrooi met de bosui en koriander.

Variatie

Ook lekker met krachtbouillon rundvlees. Vervang de bosuitjes door reepjes prei, paksoi of taugé en kook deze 2 minuten mee.