Klantenservice

Thaise rijstschotel met garnalen

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Thaise rijstschotel met garnalen
  • Thais
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram pandanrijst
  • 3 eieren
  • 5 eetlepels arachideolie of 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
  • 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 1 cm)
  • 1 mespunt pikante kerriepoeder
  • 100 gram diepvriesdoperwten
  • 100 gram Hollandse garnalen (gepeld)
  • 2 eetlepels verse koriander (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
17g
Eiwitten
16g
Koolhydraten
53g
Kilocalorieën
440

Bereiden

  • Kook de rijst met zout en giet af. Kluts de eieren met zout en peper.
  • Verhit 2 eetlepels olie, giet het eimengsel erin en bak er een omelet van. Snijd deze in repen.
  • Verhit de rest van de olie en fruit hierin de bosui. Schep de gemberwortel, het kerriepoeder, de doperwten en de gekookte rijst erdoor en roerbak 3-4 minuten.
  • Schep de garnalen er vlak voor het serveren door. Verdeel de omeletrepen erover en bestrooi het gerecht met koriander.

Variatie

Presenteer er een bakje sojasaus bij, waaraan wat citroenrasp is toegevoegd. Vervang doperwten door peultjes, in repen. Neem in plaats van garnalen surimi of reepjes ham.

Wijnadvies

Wijnadvies

Bij de Oriëntaalse keuken past de Elzas goed: Arthur Metz Riesling of Pinot Gris. Ook een iets zoetere Duitse Lizard Riesling zal smaken. Rosédrinkers kunnen kiezen voor Jean Sablenay of Berg Schaduw.