Klantenservice

Thaise viskoekjes met komkommerrelish

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Thaise viskoekjes met komkommerrelish
  • Thais
  • snack
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram kabeljauwfilets (in stukken)
  • 1 eetlepel Thaise rode currypasta
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 1 limoen (schoongeboend)
  • 1 lente-/bosui (in ringetjes)
  • 1 handje koriander (fijngehakt)
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 komkommer (gehalveerd, zaadlijsten verwijderd)
  • 1 sjalot (in dunne partjes)
  • 1 rode peper (in dunne ringetjes)
  • frituurolie

Voedingswaarden p.p.

Vetten
12g
Eiwitten
14g
Koolhydraten
12g
Kilocalorieën
220

Benodigheden

  • vershoudfolie
  • keukenpapier

Bereiden

  • Maal de visfilet met de currypasta, bloem en het ei fijn in een keukenmachine.
  • Rasp de schil van de limoen boven het mengsel, voeg de bosui en koriander toe en meng goed.
  • Rol met vochtige handen circa 16 balletjes van het mengsel en druk ze plat. Leg de balletjes op een schaal, dek af met folie en zet circa 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm intussen de azijn en suiker op een lage stand totdat de suiker volledig is opgelost. Laat dit azijnmengsel afkoelen.
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng de komkommer, sjalot en rode peper en giet de afgekoelde azijn erover. Breng op smaak met zout en peper en roer goed door.
  • Verhit een laagje olie tot 170ºC in een wok of frituurpan. Bak hierin de viskoekjes in circa 5 minuten rondom knapperig en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de rest van de limoen in partjes. Serveer de viskoekjes warm met de komkommerrelish en partjes limoen.

Overige tijden

  • 30 minuten koelen
Wijnadvies

Wijnadvies

Verfrissend wit, zoals Lizard Riesling of Green Grüner Veltliner.