Klantenservice

Tilapiasandwich met courgette en ansjovis-kappertjesjus

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Tilapiasandwich met courgette en ansjovis-kappertjesjus
  • Mediterraan
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 tilapiafilets
  • 100 gram boter
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 8 ansjovisfilets
  • 1 courgette (gewassen, in linten geschaafd)
  • 1 lente-/bosui (in ringetjes)
  • 1 citroen (in plakken)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
26g
Eiwitten
27g
Koolhydraten
4g
Kilocalorieën
360

Benodigheden

  • lage ovenschaal of 4 eenpersoons ovenschaaltjes

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de tilapiafilets naast elkaar. Meng de boter met de kappertjes en vier in stukjes verdeelde ansjovisfilets.
  • Bestrijk de visfilets aan één kant met deze boter. Halveer de filets, leg op één helft courgettelinten en dek deze af met de andere vishelft.
  • Zet de vissandwiches in de ovenschaal, verdeel de boter die over is erover en bak de vis 6-8 minuten in het midden van de oven tot de tilapia net gaar is.
  • Serveer het gerecht bestrooid met een beetje peper en de bosui en garneer met de rest van de ansjovisfilet en de citroen.

Variatie

Vervang tilapiafilet door zalmforelfilet. Neem in plaats van courgette wortel.

Wijnadvies

Wijnadvies

Wat pittig wit dat de jus ‘aankan’. Sensas, Jean Sablenay of Berg Schaduw Sauvignon Blanc. Rosédrinkers kiezen Viña Maipo.