Klantenservice

Timbaaltje van worteltagliatelle

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Timbaaltje van worteltagliatelle
  • Hollands
  • bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram winterpenen (geschild)
  • 2 sinaasappels (schoongeboend)
  • 2 eetlepels gembersiroop of 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • 2 eetlepels milde olijfolie of 2 eetlepels walnotenolie
  • 30 gram pecannoten (grof gehakt)
  • 8 blaadjes rucola

Voedingswaarden p.p.

Vetten
11g
Eiwitten
2g
Koolhydraten
18g
Kilocalorieën
195

Bereiden

  • Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook.
  • Snijd de winterpenen aan beiden kanten recht en schaaf ze met een dunschiller of kaasschaaf in dunne lange plakken.
  • Snijd de plakken in de lengte door. Blancheer de slierten 30 seconden in het kokende water en spoel ze onder koud water af.
  • Rasp een halve sinaasappel en snijd de rest van de schil van de sinaasappels rondom weg.
  • Snijd de parten tussen de vliezen uit en vang hierbij al het vocht op. Snijd de parten in stukjes.
  • Vermeng de parten sinaasappel met de wortelslierten.
  • Maak een zoetzure dressing van het opgevangen sap, de rasp, de gembersiroop, de azijn en de olie en breng op smaak met zout en versgemalen (chili)peper.
  • Schep dit door de wortelsalade en laat een half uur trekken.
  • Schep de wortel salade in een kommetje, druk goed aan en stort het op een bordje. Maak zo eenpersoonsporties.
  • Bestrooi met de pecannoten, garneer met de rucola en besprenkel met wat overgebleven dressing.

Variatie

U kunt de sinaasappels vervangen door abrikozen.

Wijnadvies

Wijnadvies

Ook al zo’n Sauvignon Blanc-fan. Liefst eentje die net wat meer zon heeft gehad, zoals de Chileense Gamma. Of helemaal super: Sea Breeze uit Nieuw-Zeeland.