Klantenservice

Tiramisu con gelato e fragole

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Tiramisu con gelato e fragole
  • Italiaans
  • nagerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 500 milliliter roomijs
  • 10 lange vingers
  • 3 eetlepels likeur
  • 200 gram witte chocolade (grof gehakt)
  • 25 gram pistachenoten (gepeld, grof gehakt)
  • 400 gram aardbeien (in kleine blokjes)
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 2 takjes basilicum (blaadjes gescheurd)
  • 1 takje munt (fijngehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
34g
Eiwitten
11g
Koolhydraten
81g
Kilocalorieën
695

Benodigheden

  • cakevorm
  • vershoudfolie

Bereiden

  • Laat het ijs een beetje zachter worden zodat het makkelijk te scheppen is.
  • Bekleed intussen de cakevorm met een groot stuk vershoudfolie en laat het folie aan beide kanten over de vorm hangen.
  • Verdeel 5 lange vingers over de bodem van de vorm en besprenkel met de helft van de likeur.
  • Verdeel de helft van het ijs hierover en bestrooi met een royale laag geraspte chocolade en pistachenoten.
  • Herhaal deze 3 stappen tot al het ijs, chocolade en nootjes op zijn.
  • Dek af met het folie en zet minimaal 2 uur in de diepvries.
  • Schep de aardbeien om met de suiker en kruiden en laat afgedekt circa 30 minuten trekken.
  • Schep een paar keer om.
  • Stort de ijstaart op een plank en snijd er per persoon een dikke plak van. Leg op bordjes en schep er wat aardbeien bij.

Overige tijden

  • 120 minuten vriestijd