Klantenservice

Tomaten met sardines en olijven

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Tomaten met sardines en olijven
  • Mediterraan
  • hapje
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 8 kleine trostomaten of 8 cocktailtomaten
  • 240 gram sardines (blik)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 gram groene olijven met piment
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel kappertjes

Voedingswaarden p.p.

Vetten
12g
Eiwitten
15g
Koolhydraten
3g
Kilocalorieën
185

Bereiden

  • Snijd de kapjes aan de bovenkant van tomaten eraf. Hol de tomaten uit, bestrooi de binnenkant met zout en zet ze omgekeerd op een bord.
  • Giet de sardines af en verwijder de graatjes.
  • Pureer de vis met het citroensap, de olijven, de ansjovisfilets en de kappertjes.
  • Vul de tomaten met deze spread.

Variatie

Neem in plaats van sardines gerookte makreelfilet of voor vegetariërs feta in plaats van vis en serveer de tomaatjes op eierdopjes of kleine glaasjes.