Klantenservice

Tomatencarpaccio met selderij en kaas

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Tomatencarpaccio met selderij en kaas
  • Hollands
  • lunch
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 6 trostomaten (rijpe, in zeer dunne plakken)
  • 75 gram veldsla of 75 gram rucola
  • 150 gram selderijreepjes (uitgelekt, potje)
  • 50 gram walnoten (grof gehakt)
  • 100 gram extra belegen kaas (in reepjes)
  • bieslook
  • Voor de dressing:
  • 3 eetlepels magere yoghurt
  • 2 eetlepels halvanaise
  • 0.5 theelepel mosterd
  • 1 mespunt kerriepoeder

Voedingswaarden p.p.

Vetten
21g
Eiwitten
10g
Koolhydraten
9g
Kilocalorieën
270

Bereiden

  • Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • Leg de tomatenplakken naast elkaar op de borden.
  • Strooi er een beetje (zee)zout over. Leg een pluk sla in het midden op de tomaten.
  • Schik de selderijreepjes, de noten en de kaas op de sla.
  • Sprenkel de dressing erover en garneer met bieslook.

Variatie

Vervang de selderijreepjes door een bosje radijs, schoongemaakt en in smalle reepjes gesneden. Vervang de yoghurt en halvanaise in de dressing door demi crème fraîche of zure room.

Wijnadvies

Wijnadvies

Tomaten verlangen knapperig wit. Onze witte huiswijn smaakt dan prima. Maar ook altijd goed is Sauvignon Blanc, en daarin is veel keuze. Denk aan Touraine Sauvignon, Jean Sablenay, Danie de Wet of Qué Mas.