Klantenservice

Tomatensalade met gegrilde feta

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Tomatensalade met gegrilde feta
  • Mediterraan
  • voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 takjes verse oregano (alleen de blaadjes)
  • 1 sjalot (in dunne halve ringen)
  • 3 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 1 eetlepel balsamicoazijn of 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 400 gram gele cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
  • ca. 1 eetlepel olie (om in te vetten)
  • 12 dunne plakjes stokbroden
  • 150 gram feta (in 4 plakken)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
20g
Eiwitten
9g
Koolhydraten
21g
Kilocalorieën
310

Benodigheden

  • grillpan

Bereiden

  • Houd wat blaadjes oregano apart om te garneren en hak de rest fijn.
  • Meng de sjalot, gehakte oregano, olijfolie en azijn door elkaar en schep hier de tomaatjes door. Breng op smaak met zout en peper en laat circa 30 minuten trekken op kamertemperatuur. Schep nog een paar keer om.
  • Verhit de grillpan en vet deze royaal in met olie. Gril de plakken stokbrood om en om bruin en leg ze op borden.
  • Gril de feta kort om en om en leg bij het brood.
  • Schep de tomatensalade eromheen en bestrooi met nog wat oreganoblaadjes.

Overige tijden

  • 30 minuten trekken

Variatie

Vervang de oregano door basilicum.