Klantenservice

Tomatensoep met bleekselderij en tortellini

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Tomatensoep met bleekselderij en tortellini
  • Italiaans
  • voorgerecht
  • 15 personen

Ingrediënten

  • 150 milliliter olijfolie
  • 500 gram pancetta of 500 gram gerookte spekblokjes
  • 5 uien (in stukken)
  • 8 teentjes knoflook (gepeld)
  • 2 winterwortels (geschrapt, in stukken)
  • 8 stengels bleekselderij (in stukken)
  • 3 rode pepers (in stukken, zonder zaadjes)
  • 3200 gram tomatenblokjes (blik)
  • 1 liter vleesbouillon of 1 liter groentebouillon
  • 8 takjes tijm
  • 8 takjes rozemarijn
  • 5 laurierblaadjes
  • 1 kilogram (spinazie)tortellini of 1 kilogram tortellini gevuld met kaas
  • 5 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 bosje basilicum (gehakt)
  • 200 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
37g
Eiwitten
23g
Koolhydraten
52g
Kilocalorieën
640

Benodigheden

  • keukengaren
  • soeppan (8 liter)

Bereiden

  • Verhit de helft van de olie in de soeppan en bak hierin de pancetta krokant. Schep uit de pan en houd apart.
  • Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit hierin de ui en de knoflook 4-5 minuten.
  • Voeg de wortel, de bleekselderij en de rode peper toe en bak 2-3 minuten mee.
  • Roer de tomaten met sap en de bouillon erdoor en breng aan de kook.
  • Bind de tijm, de rozemarijn en de laurierblaadjes met keukengaren in een bosje bij elkaar en hang in de soep.
  • Kook de soep zachtjes circa 25 minuten. Verwijder de kruiden en pureer de soep met een staafmixer.
  • Kook de tortellini 8-10 minuten zachtjes in de soep. Schep de pancetta en balsamicoazijn erdoor en breng verder op smaak met zout en peper.
  • Bestrooi de soep voor het serveren met de basilicum en Parmezaanse kaas.

Variatie

In plaats van pancetta zijn gehaktballetjes ook lekker.

Tips

Voeg wat extra bouillon toe als je de soep te dik vindt.