Klantenservice

Tomatentaart met sardines

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Tomatentaart met sardines
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 5 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg (ontdooid)
  • 1 kilogram tomaat (ingekruist)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 venkelknol (in plakken)
  • 1 eetlepel verse rozemarijn (gehakt, naaldjes)
  • ca. 200 gram sardinefilets (blikje)
  • 1 kropsla (gedroogd, gewassen)
  • 1 komkommer (in plakjes)
  • 100 gram feta (in blokjes)
  • 6 eetlepels slasaus
  • 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

Voedingswaarden p.p.

Vetten
38g
Eiwitten
20g
Koolhydraten
36g
Kilocalorieën
580

Benodigheden

  • lage taartvorm (ingevet)
  • bakpapier
  • blindbakvulling

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de taartvorm met de deegplakjes en druk de randen goed tegen elkaar. Prik de deegbodem in met een vork.
  • Leg een stuk bakpapier op het deeg met daarop de blindbakvulling. Bak de deegbodem circa 10 minuten in het midden van de oven en haal hem daarna uit de oven. Laat de oven aan staan. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling.
  • Leg de tomaten enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze in vieren.
  • Verhit de olie en roerbak hierin de knoflook, venkel en rozemarijn 3-4 minuten.
  • Schep de tomaten, zout en peper erdoor en bak 2 minuten mee.
  • Verdeel het groentemengsel over de deegbodem. Leg de sardines erop en giet er wat olie uit het blikje over. Bak de taart 20-25 minuten in het midden van de oven.
  • Scheur de sla iets kleiner en meng met de komkommer en feta. Schep er de slasaus, gemengd met Provençaalse kruiden, door. Serveer de taart met de salade

Overige tijden

  • 35 minuten oventijd

Variatie

Vervang de sardines door tonijn uit blik.