Klantenservice

Tomatentaartje met Hollandse garnalen

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Tomatentaartje met Hollandse garnalen
  • Italiaans
  • lunch
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 vellen filodeeg (ontdooid, 24x24 cm)
  • 50 gram boter (gesmolten)
  • 1 lente-/bosui (in smalle ringen, loof apart)
  • 125 gram cherry-kerstomaatjes (in vieren)
  • 30 gram veldsla of 30 gram rucola
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • Voor de dressing:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 theelepel verse tijm (alleen de blaadjes) of 0.5 theelepel gedroogde tijm

Voedingswaarden p.p.

Vetten
20g
Eiwitten
8g
Koolhydraten
19g
Kilocalorieën
290

Benodigheden

  • muffinvorm of 4 quichevormen (10 cm ø)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de deegvellen in vieren.
  • Bestrijk ze met de boter en leg in ieder vormpje of in iedere holte van de muffinvorm 4 deegvelletjes schuin op elkaar.
  • Bak ze in circa 12 minuten in het midden van de oven lichtbruin en krokant.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing en voeg er de bosui, zonder het loof, aan toe. Schep de dressing door de tomaten.
  • Wip de deegbakjes uit de vormen. Leg er veldsla of rucola in en verdeel de tomaten erover.
  • Schep de garnalen en het loof van de bosui op de tomaatjes

Variatie

Vervang Hollandse garnalen door Noorse.

Wijnadvies

Wijnadvies

Tomaten en Hollandse garnalen zijn beide Sauvignon Blanc-liefhebbers. Denk aan Danie de Wet, Qué Mas of eentje met wat meer appelzuurtjes, die uit Touraine.