Klantenservice

Tomatentimbaaltje

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Tomatentimbaaltje
  • Italiaans
  • voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram cherry-/kerstomaatjes
  • 50 gram feta (verkruimeld)
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 lente-/bosuitjes (in zeer dunne ringen)
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 0.5 eetlepel balsamicoazijn of 0.5 eetlepel dragonazijn
  • 20 blaadjes rucola of 20 blaadjes fijne bladsla

Voedingswaarden p.p.

Vetten
8g
Eiwitten
3g
Koolhydraten
4g
Kilocalorieën
100

Bereiden

  • Snijd de tomaatjes in vieren en meng ze met de rest van de ingrediënten, behalve de azijn en de rucola.
  • Verdeel ze over kleine glaasjes en druk goed aan. Laat afgedekt een uurtje in de koelkast de smaken intrekken.
  • Zet een klein bordje op de glaasjes en draai ze om.
  • Besprenkel de timbaaltjes met een paar druppels azijn en garneer eventueel met wat rucola of andere slablaadjes.

Overige tijden

  • 30 minuten wachttijd

Variatie

In plaats van witte balsamico- of dragonazijn kun je ook wittewijnazijn gebruiken.

Tips

Lekker met knapperig brood.