Klantenservice

Tonijn met cannellinibonen en rucoladressing

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Tonijn met cannellinibonen en rucoladressing
  • Mediterraan
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 150 gram rucola
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels pijnboompitten of 3 eetlepels zonnebloempitten
  • 1 teentje knoflook (gehalveerd)
  • 400 gram cannellinibonen (afgespoeld, uitgelekt, blik)
  • 200 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 3 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
  • ca. 380 gram tonijn (uitgelekt, blik)
  • 1 ciabattabrood (in plakken) of 1 focaccia (in plakken)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
29g
Eiwitten
30g
Koolhydraten
41g
Kilocalorieën
565

Bereiden

  • Pureer de helft van de rucola met 3 eetlepels olijfolie tot een dressing en zet apart.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan. Wrijf een schaal in met de knoflook.
  • Snijd de rest van de rucola grof en leg deze in de schaal. Voeg de pijnboompitten, cannellinibonen, kerstomaten, de helft van de bosui, de tonijn en de rucoladressing toe en meng luchtig.
  • Bestrooi met de rest van de bosui. Serveer met ciabatta en de rest van de olijfolie met zeezout.

Variatie

In plaats van cannellinibonen zijn witte bonen, sperziebonen, doperwten en mais ook lekker. Tonijn kan worden vervangen door gerookte makreel of forel. Voeg een 6 ansjovisfilets, in stukjes gesneden en 50 gram olijven extra toe.