Klantenservice

Tortilla’s met kabeljauw en paprika

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Tortilla’s met kabeljauw en paprika
  • Mexicaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram kabeljauwfilets (in blokjes)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 groene paprika (in reepjes, zonder zaadjes)
  • 1 rode paprika (in reepjes, zonder zaadjes)
  • 1 gele paprika (in reepjes, zonder zaadjes)
  • 2 vleestomaten (in blokjes, zonder zaadjes)
  • 400 gram kidneybonen (uitgelekt, blikje)
  • 8 tortillawraps (25 cm ø)
  • 10 eetlepels tomatenketchup of 10 eetlepels chilisaus
  • 100 gram belegen kaas (geraspt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
22g
Eiwitten
39g
Koolhydraten
67g
Kilocalorieën
650

Benodigheden

  • lage ovenschaal (ingevet)

Bereiden

  • Dep de vis droog en bestrooi met zout en peper. Verhit de olijfolie en bak hierin de vis 2-3 minuten.
  • Schep de vis uit de pan. Bak de ui en paprika’s 3-4 minuten in het bakvet en schep de tomaten en bonen erdoor.
  • Verwarm de tortilla’s in de magnetron circa 2 minuten op 800 Watt zodat ze wat soepeler worden. Verwarm de ovengrill. Schep de visblokjes door het groentemengsel en verwarm kort.
  • Leg de tortilla’s naast elkaar en bestrijk met de ketchup. Verdeel het vismengsel erover, rol op en leg naast elkaar in een lage ovenschaal.
  • Bestrijk de tortilla’s met nog wat ketchup en bestrooi met de kaas. Gratineer onder de ovengrill.
  • Lekker met ijsbergsla, komkommer en tomaat.

Variatie

Vervang de kabeljauw door een andere witvis zoals tilapia of pangasius.