Klantenservice

Tortillataart met gerookte vis

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Tortillataart met gerookte vis
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 200 milliliter Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel verse tijm (gehakt) of 1 theelepel gedroogde tijm
  • 8 tortillawraps (20 cm ø)
  • 1 krop ijsbergsla (in smalle reepjes)
  • 4 gerookte makreelfilets (in stukjes)
  • 4 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
  • 200 gram gerookte zalm (in reepjes)
  • 200 gram cherry-/kerstomaatjes (in vieren)
  • 100 gram feta (verkruimeld)
  • 1 handje verse basilicum

Voedingswaarden p.p.

Vetten
52g
Eiwitten
45g
Koolhydraten
49g
Kilocalorieën
855

Bereiden

  • Meng de yoghurt (houd 2 eetlepels yoghurt apart voor de bovenkant) met de tijm, zout en peper en bestrijk de tortilla’s ermee.
  • Verdeel de ijsbergsla over de tortilla’s. Leg op 4 tortilla’s makreel met bosui en op 3 tortilla’s zalm met tomaat, feta en de helft van de basilicum.
  • Stapel de gevulde tortilla’s om en om en leg de tortilla zonder vulling er omgekeerd op. Strijk de rest van de yoghurt over het midden van de taart en leg de overige basilicumblaadjes erop. Snijd de taart in punten.
  • Lekker met een tomaten-komkommersalade.

Variatie

Neem tonijn uit blik in plaats van gerookte makreel. Vervang de feta door kruidenroomkaas of geitenkaas.