Klantenservice

Toscaans gehaktbrood met basilicumsaus

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Toscaans gehaktbrood met basilicumsaus
  • Italiaans
  • hoofdgerecht
  • 6 personen

Ingrediënten

  • 50 gram pijnboompitten
  • 3 beschuiten (verkruimeld)
  • 2 eieren
  • 6 eetlepels pesto
  • 750 gram kalfsgehakt of 750 gram rundergehakt
  • 125 milliliter zure room
  • 150 milliliter magere yoghurt
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
35g
Eiwitten
32g
Koolhydraten
9g
Kilocalorieën
480

Benodigheden

  • bakplaat

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin.
  • Meng het beschuitkruim, de eieren, 4 eetlepels pesto, 1/2 theelepel zout, peper en pijnboompitten door het gehakt. Vorm er een grote worst van en leg deze op een bakplaat.
  • Bak het gehaktbrood in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar. Laat het gehaktbrood 10 minuten rusten voor u het aansnijdt.
  • Meng intussen de zure room met de yoghurt, de sjalotjes en de rest van de pesto.
  • Leg het gehaktbrood op een plank, snijd er plakken van en serveer ze met de basilicumsaus.
  • Lekker met een groene salade met tomaat en komkommer of gegrilde courgette en geroosterde tomaat.

Overige tijden

  • 40 minuten oventijd

Variatie

Maak een Mexicaanse versie door het gehakt te mengen met 1 rode of gele paprika in blokjes, 1 eetlepel chilipoeder of 1 blikje maïs (ca. 180 gram) en tacokruiden. Serveer er tacosaus of hotketchup bij.

Wijnadvies

Wijnadvies

Vanwege het Italiaanse karakter ook rood uit dat land: Chianti Sensi is een mooie begeleider.