Klantenservice

Toscaanse kipsalade met rucola en druiven

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Toscaanse kipsalade met rucola en druiven
  • Italiaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram farfalle of 400 gram penne
  • 400 gram kipfilets (in blokjes)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 gram rucola
  • 125 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 200 gram witte druiven (zonder pit)
  • Voor de dressing:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 mespunt mosterd

Voedingswaarden p.p.

Vetten
16g
Eiwitten
37g
Koolhydraten
83g
Kilocalorieën
635

Bereiden

  • Kook de pasta beetgaar, giet af en spoel er koud water over.
  • Bak in de tussentijd de kipfilet al omscheppend in de olijfolie gaar. Snijd de rucola iets kleiner.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • Schep de kipfilet, rucola, tomaten en de druiven door de pasta. Meng de dressing erdoor.

Variatie

De rucola kan worden vervangen door reepjes rode sla. Neem in plaats van kip reepjes biefstuk.

Wijnadvies

Wijnadvies

Kies hier voor een frisse Zuid-Franse sauvignon blanc, een Zuid-Afrikaanse chenin blanc of een Italiaanse droge witte wijn naar keuze.