Klantenservice

Tweekleurenmousse

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Tweekleurenmousse
  • Europees
  • nagerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 75 gram pure chocolade (in stukjes)
  • 75 gram witte chocolade (in stukjes)
  • 2 eetlepels slagroom
  • 4 eieren (gesplitst)
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker of 3 eetlepels poedersuiker
  • 4 bokkenpootjes of 4 speculaasjes (verkruimeld)
  • 2 eetlepels chocolade mokkaboontjes (om te garneren)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
24g
Eiwitten
11g
Koolhydraten
43g
Kilocalorieën
430

Bereiden

  • Smelt apart van elkaar de pure chocolade met 1 eetlepel slagroom en de witte chocolade met 1 eetlepel slagroom au bain-marie. Laat iets afkoelen.
  • Klop 2 losgeklopte eidooiers en kaneel door de pure en 2 losgeklopte eidooiers door de witte chocolade.
  • Klop de eiwitten met een snufje zout stijf in een vetvrije kom. Voeg tijdens het kloppen in gedeelten de suiker toe.
  • Spatel de helft van het eiwit door de pure en de andere helft door de witte chocolade.
  • Verdeel de donkere chocolademousse over 4 glazen. Bestrooi met de koekkruimels en schep de lichte chocolademousse erop.
  • Laat circa 1 uur opstijven in de koelkast. Garneer met mokkaboontjes.

Overige tijden

  • 60 minuten opstijven

Variatie

Vervang de kaneel in de donkere chocolademousse door een vleugje cayennepeper.