Klantenservice

Uiensoep met salami en oude kaas

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Uiensoep met salami en oude kaas
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 50 gram boter of 50 gram vloeibaar bakproduct
  • 3 grote uien (grof gesnipperd)
  • 1 rode paprika (in blokjes, zonder zaadjes) of 1 groene paprika (in blokjes, zonder zaadjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • 200 gram salami (in reepjes)
  • 900 milliliter vleesbouillon
  • 100 milliliter koffieroom
  • 100 gram oude kaas (grof geraspt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
42g
Eiwitten
18g
Koolhydraten
12g
Kilocalorieën
505

Bereiden

  • Verhit de boter en fruit hierin de uiensnippers en paprikablokjes. Laat niet bruin worden.
  • Pers de knoflook erboven en bestrooi met de bloem. Schep de salami erdoor en giet de bouillon er al roerend in gedeelten bij.
  • Kook de soep zachtjes 8-10 minuten. Roer daarna de koffieroom en kaas erdoor.

Variatie

Gebruik ook eens rode uien. Voeg een klein scheutje rode wijn toe aan de soep.