Klantenservice

Varkensfilet met sugarsnaps

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Varkensfilet met sugarsnaps
  • Chinees
  • hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten

  • 2 varkensfiletlapjes (à 125 g)
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel gemberwortel (geraspt)
  • 1 rode peper (in ringetjes, zonder zaadjes)
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels sherry
  • 250 gram sugarsnaps
  • 1 theelepel limoensap of 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel verse koriander (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
7g
Eiwitten
35g
Koolhydraten
21g
Kilocalorieën
310

Bereiden

  • Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • Verwarm de sesamolie met de gemberwortel, de rode peper, de sojasaus, de honing en de sherry. Kook dit iets in.
  • Kook de sugarsnaps circa 7 minuten.
  • Leg de varkensfiletlapjes in het sesamoliemengsel en stoof 5-7 minuten per kant tot het vlees gaar is. Giet de sugarsnaps af.
  • Meng er limoen of citroensap door en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Strooi er koriander over. Serveer het vlees met de groente.

Variatie

Vervang sugarsnaps door peultjes of sperziebonen. Neem in plaats van varkensfilet varkenshaas of ongepaneerde kalfsschnitzels.

Tips

Lekker met een timbaaltje witte rijst.

Wijnadvies

Wijnadvies

Zeker lekker met Pinot Blanc van Arthur Metz. Ook met een Chardonnay doet u een prima keuze. Liever rosé? Kan heel goed, bijvoorbeeld van Vega Libre.