Klantenservice

Varkenshaas met appeljus

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Varkenshaas met appeljus
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes
  • 10 kruidnagels
  • 75 gram boter of 75 gram vloeibaar bakproduct
  • 200 milliliter appelsap
  • 0.5 theelepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 appels (geschild, in plakken van ca. 1 cm dik, zonder klokhuis)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
17g
Eiwitten
28g
Koolhydraten
16g
Kilocalorieën
340

Benodigheden

  • appelboor

Bereiden

  • Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper en steek de kruidnagels erin. Verhit de boter en bak hierin het vlees rondom goudbruin.
  • Voeg 50 ml appelsap en de oregano toe en stoof circa 8 minuten zachtjes met het deksel op de pan. Keer het vlees halverwege een keer om. Leg het vlees op een warme schaal, dek af en houd warm.
  • Voeg de rest van het appelsap, 100 ml water, de honing, ketjap en appelringen toe en stoof zachtjes 3-4 minuten.
  • Leg de appelplakken rond het vlees en serveer jus erbij. Verwijder de kruidnagels.
  • Lekker met rodekool met cranberry's en aardappelpuree.

Variatie

Vervang de oregano door tijm of rozemarijn.