Klantenservice

Varkenshaas vindaloo

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Varkenshaas vindaloo
  • Indiaas
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 750 varkenshaas (in blokjes)
  • 75 milliliter blanke azijn
  • 0.5 theelepel chilipoeder of 0.5 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma of 1 theelepel kerriepoeder
  • 0.5 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 0.5 theelepel kardemompoeder of 4 kardemompeulen (gekneusd)
  • 3 eetlepels arachideolie of 3 eetlepels wokolie
  • 2 rode uien (gesnipperd)
  • 5 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 4 cm)
  • 2 groene pepers (in stukjes, zonder zaadjes)
  • 0.5 eetlepel bruine suiker
  • 200 milliliter gezeefde tomaten (pakje)
  • 200 milliliter vleesbouillon
  • 4 takjes verse koriander (naar smaak)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
11g
Eiwitten
44g
Koolhydraten
8g
Kilocalorieën
315

Voorbereiding

Meng de vleesblokjes met de azijn, specerijen en een mespunt versgemalen zwarte peper. Laat circa 1 uur marineren.

Bereiden

  • Verhit de olie en fruit hierin de ui 7-8 minuten.
  • Voeg de knoflook en gember toe en bak deze 1-2 minuten mee.
  • Schep het gemarineerde vlees, de groene pepers, basterdsuiker, gezeefde tomaten en vleesbouillon erdoor en stoof zachtjes circa 25 minuten.
  • Garneer eventueel met koriander. Lekker met witte rijst en gekruide bloemkool (zie tip).

Overige tijden

  • 25 minuten stooftijd
  • 60 minuten marineertijd

Variatie

Laat de kardemom eventueel weg.

Tips

Kook bloemkoolroosjes in water met 1 theelepel komijnpoeder (djinten), 1 theelepel gemberpoeder (djahé), 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar) en het sap van 1 citroen.