Klantenservice

Varkenshaaspakketje met brie en tijm

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Varkenshaaspakketje met brie en tijm
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram krieltjes met schil (schoongeboend)
  • 600 gram varkenshaas (in 4 stukken)
  • 50 gram boter of 50 gram vloeibaar bakproduct
  • 150 gram brie
  • 1 eetlepel verse tijm (gehakt) of 1 theelepel gedroogde tijm
  • 4 plakjes diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 2 eetlepels olijfolie

Voedingswaarden p.p.

Vetten
40g
Eiwitten
47g
Koolhydraten
40g
Kilocalorieën
715

Benodigheden

  • bakplaat met bakpapier
  • lage ovenschaal (ingevet)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de krieltjes circa 8 minuten en giet ze af.
  • Bestrooi de varkenshaas met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin het vlees in circa 5 minuten rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en laat even rusten.
  • Snijd het vlees in de lengte bijna doormidden en leg de brie en tijm ertussen. Wikkel het bladerdeeg om de varkenshaas en plak de deegnaden dicht met water. Bestrijk het deeg met ei.
  • Leg de pakketjes naast elkaar op de bakplaat en schuif in de oven. Schep de krieltjes in een lage ovenschaal, besprenkel met de olijfolie en bestrooi met zout. Zet de schaal in de oven erbij en bak circa 20 minuten.
  • Serveer de varkenshaaspakketjes met de krieltjes en broccoli of haricots verts.

Variatie

Vervang brie door camembert. Voeg stukjes bosui van 2-3 cm toe aan de krieltjes.