Klantenservice

Varkensoesters met tapenade en mozzarella

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Varkensoesters met tapenade en mozzarella
  • Italiaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 varkensoesters
  • 100 gram olijventapenade
  • 100 gram mozzarella (in dunne plakken)
  • 8 plakken rauwe hammen
  • 1 courgette (in plakken van ca. 2 cm )
  • 250 gram cherry-/kerstomaatjes (ingekruist)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden (fijngehakt) of 1 eetlepel verse provençaalse kruiden (fijngehakt)
  • 400 gram tagliatelle

Voedingswaarden p.p.

Vetten
27g
Eiwitten
54g
Koolhydraten
82g
Kilocalorieën
790

Benodigheden

  • ovenschaal of braadslede

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 170°C. Halveer de varkensoesters horizontaal. Bestrijk de helften met de tapenade en leg de mozzarella erop.
  • Leg de helften weer op elkaar en wikkel het vlees in de rauwe ham. Leg de pakketjes naast elkaar in een ovenschaal of braadslede.
  • Leg de plakken courgette met de tomaatjes erbij of schep ze in een aparte schaal. Bestrooi met de kruiden.
  • Meng de olijfolie met de knoflook en besprenkel de groenten en het vlees ermee. Zet beide circa 25 minuten in het midden van de oven.
  • Schakel de oven uit en laat nog 10 minuten staan. Kook intussen de tagliatelle.
  • Schep de courgette en tomaatjes door de tagliatelle en leg het vlees erop.

Variatie

In plaats van varkensoesters zijn ribkarbonades die je insnijdt tot een envelopje of naturel schnitzels ook lekker. Vervang de olijventapenade door rode of groene pesto.