Klantenservice

Mediterrane bollen met aubergine, olijven en feta

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Mediterrane bollen met aubergine, olijven en feta
  • Mediterraan
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 aubergine (in lange dunne plakken)
  • 4 Italiaanse bollen
  • 100 gram tapenade
  • 0.25 krop ijsbergsla (in reepjes)
  • 1 rode paprika (in brede repen, zaadlijsten verwijderd)
  • 1 gele paprika (in brede repen, zaadlijsten verwijderd)
  • 1 groene paprika (in brede repen, zaadlijsten verwijderd)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (gepeld)
  • 100 gram olijven zonder pit (gehalveerd)
  • 150 gram feta (in blokjes)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels verse peterselie (gehakt) of 2 eetlepels basilicum (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
28g
Eiwitten
15g
Koolhydraten
47g
Kilocalorieën
515

Bereiden

  • Bestrooi de aubergineplakken met zout en zet ze even apart.
  • Snijd de broodjes horizontaal doormidden en hol ze iets uit. Zet ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  • Bestrijk alle helften met de tapenade. Verdeel over één helft de slareepjes.
  • Dep de aubergineplakken droog. Bak of rooster ze samen met de paprikarepen in de olijfolie. Pers de knoflook erboven.
  • Verdeel de groenten met de olijven en feta over de onderste broodhelft.
  • Sprenkel er citroensap over en strooi er peterselie of basilicum op. Leg de bovenste broodhelft erop.

Variatie

Maak dit recept eens met 1 grote of 2 kleine Turkse broden (pide) en serveer het brood dan in grote punten gesneden. Vervang feta door zachte geitenkaas. Neem in plaats van tapenade tzatzikisaus, knoflooksaus of pesto.