Klantenservice

Vegetarische minestronesoep

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Vegetarische minestronesoep
  • Italiaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetlepel gedroogde salie of 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 1.5 liter groentebouillon (kokende, van 2 tabletten)
  • 200 gram pastaschelpjes (klein)
  • 225 gram witte bonen (afgespoeld, potje)
  • 300 gram soepgroenten (vers) of 300 gram soepgroenten (diepvries)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
9g
Eiwitten
12g
Koolhydraten
52g
Kilocalorieën
350

Bereiden

  • Verwarm de olie en fruit hierin de ui met de kruiden circa 4 minuten lichtbruin.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en stoof op hoge stand een paar minuten zodat het tomatenvocht wat inkookt.
  • Giet de bouillon erbij en breng het geheel weer aan de kook. Voeg de pastaschelpjes en bonen toe, roer even door en laat alles op middelhoge stand circa 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg dan de groenten toe en kook nog 5 minuten mee zodat ze nog wat knapperig blijven.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper. Verwijder voor het opdienen het laurierblad.

Variatie

Ook lekker met runderbouillon.

Tips

Lekker met ciabattabrood uit de oven.