Klantenservice

Venkelsalade met rode appel en aalbessen

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Venkelsalade met rode appel en aalbessen
  • Hollands
  • voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 kleine venkelknollen (gewassen)
  • 1 elstar appel (gewassen)
  • ca. 6 takjes aalbessen
  • 1 eetlepel citroensap
  • ca. 2.5 eetlepels notenolie
  • 2 eetlepels walnoten (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
13g
Eiwitten
2g
Koolhydraten
7g
Kilocalorieën
155

Bereiden

  • Schaaf de venkel in flinterdunne plakken en verdeel deze over 4 borden.
  • Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne plakken en verdeel deze over de venkel.
  • Ris de bessen van de takken en verdeel ze over de salade.
  • Klop het citroensap en de olie tot een gladde dressing en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de dressing over de salade en bestrooi met de walnoten.

Variatie

Vervang de aalbessen ook eens door druiven.

Wijnadvies

Wijnadvies

Een witte Italiaan dient zich aan: Villa Mondi Soave.