Klantenservice

Verse tomatenbouillon met kaascroutons

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Verse tomatenbouillon met kaascroutons
  • Italiaans
  • voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1000 gram tomaten
  • 4 sneeën wit brood (zonder korst)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
  • 1 mespunt kurkuma of 1 mespunt kerriepoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 500 milliliter runderbouillon van tablet
  • 50 gram jongbelegen kaas (geraspt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
16g
Eiwitten
8g
Koolhydraten
23g
Kilocalorieën
280

Bereiden

  • Kruis de tomaten in bij het kroontje en leg ze in een pan. Giet er kokend water op tot ze onder staan en laat ze 10 minuten staan tot de vellen openspringen.
  • Giet de tomaten af en spoel ze onder koud water. Pel de schil van de tomaten en hak het vruchtvlees grof.
  • Snijd de boterhammen in ruiten. Verwarm twee eetlepels olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook in circa 4 minuten lichtjes aan.
  • Voeg de kurkuma en tomatenpuree toe en roer een paar minuten om. Voeg de gehakte tomaten en bouillon toe en laat aan de kook komen.
  • Kook afgedekt nog 10 minuten op lage stand. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper of wat bouillon.
  • Verwarm de rest van de olie en bak de broodruiten aan beide kanten lichtbruin.
  • Bestrooi ze met kaas, draai de warmtebron uit en laat de kaas met het deksel op de pan in een paar minuten smelten. Serveer de soep met de kaascroutons.

Variatie

De soep is vegetarisch als u de runderbouillon ervangt door groentebouillon. Lekker met versgehakte kruiden.

Wijnadvies

Wijnadvies

Niet echt een wijngerecht. Maar wie als aperitief toevallig Sauvignon Blanc heeft gedronken, kan rustig daarvan doordrinken.