Klantenservice

Vijgen en abrikozen met sinaasappel en rozemarijn

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Vijgen en abrikozen met sinaasappel en rozemarijn
  • Hollands
  • bijgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram gedroogde vijgen (gehalveerd)
  • 150 gram gedroogde abrikozen
  • 200 milliliter sinaasappelsap
  • 1 theelepel sinaasappelrasp
  • 0.5 eetlepel verse rozemarijn (gehakt) of 0.5 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 eetlepel honing

Voedingswaarden p.p.

Vetten
1g
Eiwitten
7g
Koolhydraten
105g
Kilocalorieën
500

Bereiden

  • Verwarm de vijgen en de abrikozen in het sinaasappelsap met de sinaasappelrasp en de rozemarijn zonder te koken.
  • Schep na het wellen 1 eetlepel honing en een vleugje versgemalen zwarte peper erdoor.

Variatie

Vervang vijgen door ontpitte verse dadels of gebruik gekonfijte dadels en verwarm deze niet mee.

Tips

Lekker bij sukade met pruimen, een herfstquiche of hamlapjes in bokbier.