Klantenservice

Vis uit de oven met sinaasappel en kaas

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Vis uit de oven met sinaasappel en kaas
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram koolvisfilets (ontdooid, diepvries)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 sinaasappels
  • 125 gram belegen kaas (in plakken)
  • 1 ei
  • 200 milliliter kookroom
  • 2 eetlepels peterselie (gehakt) of 2 eetlepels bieslook (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
27g
Eiwitten
28g
Koolhydraten
8g
Kilocalorieën
395

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de visfilets naast elkaar in een ovenschaal en strooi er zout, peper en paprikapoeder over.
  • Schil de sinaasappels dik en snijd ze in plakken. Leg ze op de vis en verdeel daarover de plakken kaas.
  • Kluts het ei en klop er de room en zout en peper door. Giet dit mengsel over de vis.
  • Zet de ovenschaal 20 minuten in het midden van de oven. Serveer de vis bestrooid met peterselie of bieslook.

Variatie

Vervang koolvis door tilapia of pangasius. Neem in plaats van paprikapoeder kerriepoeder.