Klantenservice

Visburger met wortelvermicelli

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Visburger met wortelvermicelli
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • Eén persoon

Ingrediënten

  • 1 eetlepel rozijnen
  • 75 gram wortels (geraspt) of 75 gram wortelreepjes
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 eetlepel halvanaise of 1 eetlepel yoghurt
  • 0.5 theelepel honing
  • eetlepel arachideolie of 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 3 vissticks
  • 1 Italiaanse bol of 1 meergranenbol
  • 1 cherry-/kerstomaatjes

Voedingswaarden p.p.

Vetten
26g
Eiwitten
19g
Koolhydraten
77g
Kilocalorieën
625

Benodigheden

  • feestprikker

Bereiden

  • Schep de rozijnen door de wortel. Meng sinaasappelsap, halvanaise en honing. Spatel dit door de wortel.
  • Verhit de olie en bak hierin de vissticks goudbruin in 4-5 minuten.
  • Halveer het brood. Verdeel over één helft de wortelsalade, leg de vissticks erop en dek af met het kapje.
  • Rijg de tomaat aan de spies en steek deze door de burger.

Variatie

Vervang vissticks door kant-en-klare kibbeling. Neem in plaats van rozijnen halve blauwe druiven.

Tips

  • Lekker met friet en mayonaise.
  • Lekker met een mango-abrikoosshake: sinaasappelsap gemixt met yoghurt, mango en abrikoos.