Klantenservice

Vissticks op roerbak van groene kool

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Vissticks op roerbak van groene kool
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 5 eetlepels arachideolie of 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 600 gram vissticks
  • 600 gram groene kolen (in smalle reepjes)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels peterselie (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
26g
Eiwitten
24g
Koolhydraten
32g
Kilocalorieën
475

Benodigheden

  • aluminiumfolie

Bereiden

  • Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de vissticks 3-4 minuten per kant. Houd ze even warm onder aluminiumfolie.
  • Verwarm de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de koolreepjes met kerriepoeder 8-10 minuten.
  • Voeg citroensap, zout en peper toe. Serveer de vissticks op de kool en strooi er de peterselie over.

Variatie

Vervang groene kool door spitskool, witte kool of Chinese kool. Neem in plaats van kerriepoeder 1 eetlepel mosterd.

Tips

Lekker met aardappelpuree gemengd met wat peterselie.