Klantenservice

Vistortilla's uit de oven

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Vistortilla's uit de oven
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram gemengde witvisfilets (in blokjes, drooggedept)
  • kabeljauwfilet
  • koolvisfilet
  • tilapiafilet
  • pangasiusfilet
  • 2 citroenen (uitgeperst)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 4 eetlepels verse bieslook (gehakt)
  • 2 vleestomaten (in miniblokjes, zonder zaadjes)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 8 tortillawraps (20 cm ø)
  • 1 vleestomaat (in 8 plakjes)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 grote wortels (geschrapt)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 mespunt chilipoeder of 1 mespunt komijnpoeder (djinten)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
18g
Eiwitten
37g
Koolhydraten
54g
Kilocalorieën
540

Benodigheden

  • bakplaat met bakpapier
  • 8 cocktailprikkers

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de vis met de helft van het citroensap, paprikapoeder, 2 eetlepels van de bieslook, tomatenblokjes, ui, zout en peper.
  • Verwarm de tortilla’s afgedekt circa 5 minuten in de oven om ze soepeler te maken. Schep het vismengsel in het midden van de tortilla’s, vouw de zijkanten over de vulling en rol op tot pakketjes. Leg ze naast elkaar op de bakplaat met de naad naar beneden.
  • Bestrijk de tomatenplakken met olie en leg ze ernaast. Bestrijk de vispakketjes met olie en zet de bakplaat circa 15 minuten in de oven tot de tortilla’s lichtbruin en gaar zijn.
  • Schaaf de wortels in lange linten. Verhit intussen de rest van de olie en roerbak hierin de wortellinten met de knoflook en chilipoeder 3-4 minuten. Schep de rest van het citroensap en de bieslook erdoor.
  • Steek een plak tomaat met een prikker in de tortilla’s. Serveer met de wortellinten.

Overige tijden

  • 15 minuten oventijd

Variatie

Vervang de witvis door 3 blikjes tonijn en voeg er in plaats van citroensap, paprikapoeder, bieslook en ui 3 eetlepels gehakte olijven, tomatenblokjes en gehakte verse koriander aan toe.