Klantenservice

Vruchtenmueslirotsjes met witte chocolade

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Vruchtenmueslirotsjes met witte chocolade
  • Hollands
  • gebak

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram boter (in kleine stukjes)
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram gedroogde abrikozen (in stukjes)
  • 50 gram muesli met vruchten en noten (ongezoet)
  • 75 gram witte chocolade (in kleine stukjes)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • ca. 2.5 eetlepels melk

Voedingswaarden p.p.

Vetten
8g
Eiwitten
3g
Koolhydraten
20g
Kilocalorieën
160

Benodigheden

  • (brioche)bakvormpje

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Doe het meel en de boter in een kom en wrijf het met de vingers tot kruimels. (Gebruik eventueel heel kort de mixer).
  • Meng de suiker, de abrikozen, de muesli en de chocolade erdoor.
  • Voeg het ei toe en net zoveel melk tot er een klonterig mengsel ontstaat.
  • Schep met 2 dessertlepels onregelmatige hoopjes, met een beetje tussenruimte, van dit mengsel op een ingevette bakplaat.
  • Bak de rotsjes 12-14 minuten in het midden van de oven tot ze net stevig aanvoelen.
  • Schep ze met een spatel of paletmes van de bakplaat op een rooster. Laat ze wat afkoelen zodat ze stevig worden.

Variatie

Vervang vruchten-notenmuesli door muesli naturel en voeg 1 eetlepel geraspte kokos toe.