Klantenservice

Waterkerssoep met gerookte kip

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Waterkerssoep met gerookte kip
  • Mediterraan
  • voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 gram bleekselderij (in stukjes)
  • 125 gram preien (in reepjes)
  • 800 milliliter gevogeltefond of 800 milliliter kippenbouillon
  • 75 gram kruimige aardappels (geschild, in blokjes)
  • 2 bosjes waterkers
  • 125 gram gerookte kipfilet (vleeswaren) (in reepjes)
  • 125 milliliter demi crème fraîche
  • 1 eetlepel (half)gedroogde tomaat of olie (in reepjes)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
13g
Eiwitten
11g
Koolhydraten
8g
Kilocalorieën
195

Bereiden

  • Verhit de olie en roerbak hierin de bleekselderij en de prei 4 minuten. Giet de fond erbij en voeg de aardappel toe. Kook zachtjes 12-15 minuten.
  • Dompel de bosjes waterkers in kokend water. Voeg ze bij de soep en pureer de soep.
  • Verdeel de kip over 4 warme kommen of borden en giet de soep erop.
  • Garneer met de crème fraîche, met twee eetlepels gevormd tot een quenelle, met daarop reepjes tomaat.

Variatie

Vervang de waterkers ook eens door veldsla.

Wijnadvies

Wijnadvies

Een smakelijke combinatie met Arthur Metz Riesling uit de Elzas of een lichtvoetigere Lizard uit de Moezel.