Klantenservice

Welsh rarebit met uienringen en cheddar

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Welsh rarebit met uienringen en cheddar
  • Engels
  • lunch
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 1 middelgrote ui (in dunne ringen)
  • 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
  • 50 gram bloem
  • 200 milliliter melk (heet)
  • 100 milliliter donker bier
  • 150 gram cheddarkaas
  • 1 mespunt scherpe mosterd
  • 1 scheutje worcestershiresaus
  • 4 sneeën stevig witbrood

Voedingswaarden p.p.

Vetten
25g
Eiwitten
17g
Koolhydraten
31g
Kilocalorieën
420

Benodigheden

  • bakplaat met bakpapier

Bereiden

  • Verhit 1 eetlepel van de boter en fruit de uienringen met de Provençaalse kruiden in circa 5 minuten lichtbruin en zacht.
  • Verhit de overige boter in een pan met dikke bodem en roer de bloem er een paar minuten doorheen.
  • Giet de melk erbij en breng al roerend aan de kook tot een gladde saus.
  • Giet het bier erbij en roer de kaas erdoorheen tot deze is gesmolten. Breng de kaassaus op smaak met mosterd en worcestershiresaus.
  • Verwarm de ovengrill voor. Rooster het brood en leg de sneetjes naast elkaar op de bakplaat. Verdeel de uienringen erover en schep de kaassaus erop.
  • Gratineer in de oven, maar zet de boterhammen niet te dicht onder de grill. Serveer direct.