Klantenservice

Wentelteefjes met geitenkaas en stroopsaus

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Wentelteefjes met geitenkaas en stroopsaus
  • Hollands
  • lunch
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 eieren (losgeklopt)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 200 milliliter melk
  • 8 sneeën meergranenbroden (zonder korst) of 8 sneeën volkorenbrood (zonder korst)
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 125 gram boter
  • 2 citroenen (geperst)
  • 2 appels (geschild, in blokjes)
  • 150 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
  • 6 eetlepels stroop

Voedingswaarden p.p.

Vetten
41g
Eiwitten
22g
Koolhydraten
63g
Kilocalorieën
720

Bereiden

  • Meng de eieren met de vanillesuiker, de basterdsuiker en de melk. Week de sneetjes brood in dit mengsel.
  • Fruit de sjalotjes in 25 gram boter. Voeg de helft van het citroensap en de appelblokjes toe en smoor circa 10 minuten.
  • Bak intussen de wentelteefjes in de rest van de boter.
  • Verwarm voor de saus de stroop met de rest van het citroensap en voeg een klein scheutje water toe.
  • Snijd de wentelteefjes diagonaal door en leg ze op borden met de kaas en appelcompote ertussen. Giet de stroopsaus erover.

Variatie

Voeg eens 1 eetlepel cognac of vieux toe aan de stroopsaus.