Klantenservice

Wentelteefjes met paddenstoelenragout

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Wentelteefjes met paddenstoelenragout
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 8 sneeën grof bruinbrood
  • volkorenbrood of waldkornbrood
  • 4 eieren (losgeklopt)
  • 150 milliliter melk
  • 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram gemengde paddenstoelen (in plakjes, schoongeveegd)
  • oesterzwam
  • kastanjechampignon
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 eetlepel bloem
  • 200 milliliter kookroom
  • 1 theelepel maizena
  • 1 eetlepel verse rozemarijn (gehakt) of 1 eetlepel verse tijm (gehakt)
  • 75 gram boter
  • 150 gram mozzarella

Voedingswaarden p.p.

Vetten
45g
Eiwitten
28g
Koolhydraten
38g
Kilocalorieën
680

Benodigheden

  • bakplaat met bakpapier

Bereiden

  • Week de sneetjes brood in een mengsel van ei, melk, Provençaalse kruiden, zout en peper.
  • Verhit de olijfolie en bak hierin de ui en paddenstoelen 2-3 minuten. Bestrooi met de bloem en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de kookroom toe. Bind met aangelengde maizena en meng de rozemarijn erdoor.
  • Verwarm de ovengrill. Bak de sneetjes brood circa 2 minuten per kant in de boter. Leg ze naast elkaar op een bakplaat.
  • Verdeel de paddenstoelenragout en mozzarella erover en zet even onder de grill totdat de kaas gaat smelten. Bestrooi eventueel met wat gehakte groene kruiden.
  • Lekker bij uiensoep of witlofsoep.

Variatie

Neem brie of mosterdkaas in plaats van mozzarella.

Wijnadvies

Wijnadvies

Paddenstoelen vragen om wijnen waarvoor je eens goed gaat zitten. Wat rood betreft vooral pinot noir. Domaine Brunet, Indomita en Bourgogne bijvoorbeeld. Of Casa de Campo malbec. Rioja met wat eikenhout smaakt eveneens, zoals Finca de Labarca Crianza. Voor witliefhebbers is er keuze te over met chardonnay. Denk ook hier aan Bourgogne, maar het is ook genieten met chardonnay van Danie de Wet, Viña Maipo of biologische Eco Balance.