Klantenservice

Wentelteefjes van ontbijtkoek

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Wentelteefjes van ontbijtkoek
  • Hollands
  • nagerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel suiker
  • 125 milliliter melk
  • 4 dikke plakken ontbijtkoeken
  • 2 peren (gehalveerd, geschild, rijpe)
  • 50 gram pure chocolade (fijngehakt)
  • 15 gram boter
  • 50 gram kwark
  • 400 milliliter vanille-ijs
  • 1 eetlepel honing

Voedingswaarden p.p.

Vetten
17g
Eiwitten
8g
Koolhydraten
57g
Kilocalorieën
425

Benodigheden

  • ovenschaal (ingevet)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 150°C. Klop in een kom het ei, de eidooier, de suiker en de melk los.
  • Leg de plakken ontbijtkoek erin en laat ze het mengsel gelijkmatig opnemen. Keer om zodat de andere kant het eimengsel ook kan opnemen.
  • Snijd de klokhuizen zo uit de peren dat er mooie holletjes ontstaan. Vul de halve peren met de chocolade en leg ze in de ovenschaal.
  • Zet 5-8 minuten in de oven tot de chocolade gesmolten is.
  • Verhit intussen de boter in een koekenpan en bak hierin de ontbijtkoekwentelteefjes aan beide kanten tot ze knapperig zijn en een mooi goudbruin korstje hebben.
  • Leg de peerhelften op borden, beleg met een wentelteefje en schep wat kwark erop. Leg er een bolletje ijs bij en besprenkel met honing.

Variatie

Ook lekker met Overheerlijk Appel & Kaneel of Honing & Caramel ontbijtkoek.