Klantenservice

Zeevruchten in Italiaanse kruiden-roomsaus

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Zeevruchten in Italiaanse kruiden-roomsaus
  • Italiaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram zeevruchtencocktails (ontdooid)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 400 gram tagliatelle
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 vleestomaten (in blokjes, ontveld)
  • 2 sjalotjes (gesnipperd) of 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2 eetlepels verse Italiaanse kruiden (gehakt) of 2 theelepels gedroogde italiaanse kruiden
  • 200 milliliter kookroom of 200 crème fraîche

Voedingswaarden p.p.

Vetten
21g
Eiwitten
34g
Koolhydraten
82g
Kilocalorieën
665

Bereiden

  • Besprenkel de zeevruchten met citroensap en laat dit even intrekken. Dep ze daarna droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper.
  • Kook de tagliatelle beetgaar gedurende 6 minuten.
  • Verhit de olie in een wok en voeg de zeevruchten toe. Bak de vis al omscheppend 2 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes, de sjalotjes, knoflook, Italiaanse kruiden en zout naar smaak toe en roerbak 2-3 minuten.
  • Schep de kookroom of crème fraîche erbij en verwarm nog even zonder te koken.

Variatie

Vervang de zeevruchten eens door blacktiger garnalen en roerbak ze met preiringetjes en tijm.