Klantenservice

Zomergroentegratin met gepofte aardappel

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Zomergroentegratin met gepofte aardappel
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 aardappels (schoongeboend)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 rode paprika (in repen, zonder zaadjes)
  • 1 groene paprika (in repen, zonder zaadjes)
  • 4 lente-/bosuitjes (schoongemaakt, in stukjes van 3 cm)
  • 100 gram peultjes (afgehaald)
  • 200 gram wortels (geschrapt, in reepjes)
  • 1 courgette (in plakjes)
  • ca. 150 mais (uitgelekt, blikje)
  • 2 eetlepels verse bladselderij (gehakt) of 2 eetlepels verse peterselie (gehakt)
  • 100 gram hüttenkäse
  • 150 gram mozzarella (in plakken)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
24g
Eiwitten
16g
Koolhydraten
33g
Kilocalorieën
425

Bereiden

  • Prik de schil van de aardappels in en zet ze in een cirkel in een magnetronschaal. Gaar de aardappels afgedekt 8-10 minuten in de magnetron op 800 Watt.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de paprikarepen en bosui circa 4 minuten.
  • Kook intussen de peultjes en wortel beetgaar en giet af.
  • Schep met de courgette en mais door het paprikamengsel en bak circa 2 minuten mee. Schakel de warmtebron uit.
  • Schep de bladselderij en hüttenkäse door de groenten en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de groenten in een ovenschaal en verdeel de mozzarella erover. Zet de schaal in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Snijd de aardappels open en bestrooi met zout en peper. Besprenkel met olijfolie en serveer bij de gratin.

Variatie

De aardappels zijn ook lekker met knoflooksaus.