Klantenservice

Zwitserse rösti

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Zwitserse rösti
  • Zwitsers
  • bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilogram kruimige aardappel (geschild)
  • 2 uien (fijngesnipperd)
  • 25 gram boter (gesmolten)
  • 1 theelepel rode peper (fijngehakt)
  • 50 gram emmentaler kaas (geraspt)
  • 1 bosje verse bieslook (fijngehakt) of 1 bosje verse peterselie (fijngehakt)
  • 200 milliliter crème fraîche

Voedingswaarden p.p.

Vetten
26g
Eiwitten
9g
Koolhydraten
42g
Kilocalorieën
455

Benodigheden

  • keukenschaaf
  • ovenvaste koekenpan

Bereiden

  • Schaaf de aardappels in smalle reepjes of rasp ze grof.
  • Dep de aardappels droog en meng de ui erdoor. Voeg de boter en rode peper toe. Breng op smaak met zout.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een ovenvaste koekenpan. Schep het aardappelmengsel erin, druk het aan en bak circa 5 minuten. Keer de rösti om en bak nogmaals circa 5 minuten.
  • Bestrooi de rösti met de kaas en zet circa 15 minuten in het midden van de oven.
  • Roer de bieslook door de crème fraîche en serveer erbij.

Variatie

Neem gruyère of jongbelegen boerenkaas in plaats van emmentaler.